Falikép ötletek gyerekeknek

Napjainkban a házak, lakások dekorálása egyre nagyobb kultusznak örvend, a technika fejlődésével egyre modernebb, és élethűbb dekorációs eszközöket alkalmazhatunk. Számos lakáskultúraboltban fellelhetjük a keresett tárgyakat, avagy megrendelhetjük azokat online webshopokon keresztül is jutányos áron. Az otomoto nevet viselő weboldal kínálatát böngészve számos szebbnél szebb kreatív mintákat ábrázoló mágneses fém falikép közül válogathatunk, melyek világszerte tehetséges művészek vagy hobbi alkotók keze nyomát viselik.

Széles választék – találd meg a leginkább hozzád illőt!

Tökéletes dekorációként funkcionálhatnak ezek a festmények gyermekszobánk falán, hiszen a széles választék között keresgélve számos olyan alkotást találhatunk, melyek mesehősöket, vagy kedves figurákat ábrázolnak. Fontos, hogy a gyermekszoba képi ingerekkel, színekkel és formákkal legyen tele, így könnyebben fejlődik a gyerkőc kreativitása, és személyisége. A színhasználatot is érdemes figyelembe venni, hiszen a csecsemők eredetileg színvakon születnek, fekete-fehérben látják a világot és az őt körülvevő árnyalatok és képi ingerek hatására alakul ki a színlátásuk, így tökéletes választás merész színhasználatú képek használata a szoba falára.

Válaszd gyermeked kedvencét!

Gyermekek számára igen megnyugtató lehet, ha az ágya felett egy kedves, aranyos állatkát, mesehőst ábrázoló falikép lóg, mely belevésődik emlékezetébe, és hosszú évek múltán is emlékezni fog az ő kis kuckójára, birodalmára. A cég weboldalán (www.otomoto.hu) a széles választék között bogarászva rengeteg színes, gyermekszoba falára tökéletesen illő mintát találunk.

Tipp fiúknak

A Krabby Patty! című, Spongya Bob Kockanadrágot ábrázoló mágneses faliképet bármelyik kisfiú szívesen látna szobája fő dekorációs elemeként, hiszen közkedvelt mesekarakterként feldobná a szoba hangulatát, mosolyt csalhatna kis gazdája arcára. A helység méretétől és elrendezésétől függően különböző méretek közül válogathatunk, így könnyedén berendezhetjük a szobát saját és gyermekünk ízlése alapján.De legyen szó a ’The rescue chipmunks’ című, édes kis mókusokat ábrázoló poszterről, vagy számos szuperhőst ábrázoló fali képekről, mind-mind tökéletes ékei lehetnének a gyerekszobának, a gyermek érdeklődésétől függően.

Tipp lányoknak

Ezáltal a gyermekek könnyen kifejezhetik stílusukat, érdeklődési körüket, önmagukat. A lányok szobájából varázsolhatunk csodálatos palotát, vagy kisállatokkal dekorált birodalmat, ahol igazi kis hercegnőkké, vagy tündérekké válhatnak; míg a fiúk valódi lovagok, vadászok, vagy szuperhősök lehetnek vágyaiknak megfelelően. Csupán meg kell teremtenünk számukra a megfelelő környezetet, amit ezekkel a faliképekkel igazán könnyedén megvalósíthatunk.

Így varázsold egyszerűen otthonossá a gyerekszobát

A gyermekek képzeletének semmi nem szabhat határokat, így kissé rásegítve fantáziájuk szárnyalni képes, kreativitásuk fejlődik, mely igen fontos a felnőtté váláshoz. Nélküle csak a szürke hétköznapok üres világa várna rájuk, így azonban megtanulhatják, hogy merjenek nagyot álmodni, gondolkozzanak kreatívan, és önerővel képesek lesznek megteremteni önmaguk és szeretteik számára a boldog létet.

Mindezek mellett a megfelelő témájú képek kiválasztásával segíthetünk gyermekeiknek a megfelelő lelki állapot, a nyugalom elérésében és csökkenthetjük a feldúlt hangulatok arányát. Idősebb gyerekek, vagy fiatal teenagerek esetében, ha szolidabb színhasználatú poszterekkel dekoráljuk a szobájukat, sokkal jobb hatással lesz rájuk lelkileg. Természetesen ez nem helyettesíti a megfelelő nevelés és családi helyzet meglétét, csupán egy olyan körülmény, melyre ezen tényezők mellett még érdemes figyelmet fordítanunk a gyermekük egészséges lelki és mentális fejlődése érdekében.