Hihetetlen csoda minden konyhába

Én nem vagyok igazán az az ember aki mondjuk azt tudná mondani magáról, hogy imádja a tengert vagy az óceánok szerelmese lenne, hiszen sokkal jobban szeretek egy hosszú hétvégét mondjuk egy wellness szállodában mint utazgatni bármelyik országa azért, hogy egy egyébként számomra hideg és alapvetően túl sós vízhez érve jobban érezzem magam és ki tudjam engedni a fáradt gőzt és feszültséget, egyetlen dolog azonban mindig is volt, ami miatt nem bántam, hogy ha a család vagy a férjem akár kettesben, a gyerekek nélkül utazni kívánt volna, hiszen imádom a tengerpart ízeit. Nem is tudok igazán kedvenc ízt vagy ételt megnevezni, mert azt tudom mondani, hogy eddig még nem ettem olyat egyik tengerparti helyen sem, ami ne nyerte volna el a tetszésemet. Imádom a kagylós ételeket, de talán, ha valami igazán számomra kedveltet kellene mondani, akkor az a tintahal és annak minden formája, az abból készült ételek bármelyike.

Persze eleve van a tengerparti szállodáknak és az éttermeknek egy olyan különleges hangulata és világa, ami magával ragadja az embert, de azok az ízek, amit ott a szakácsok minden egyes este le tudnak tenni az asztalra egészen fantasztikusak. Próbáltam már több szakácskönyvet beszerezni, amiből én is el tudnám sajátítani ezeket az ételeket, de sajnos valahogy egyik sem volt megfelelő. Talán nem a megfelelő fűszereket sorolták fel, vagy én nem értettem jól valamit egészen idáig, hiszen most viszont rátaláltam egy olyan szakácskönyvre, amiből az első étel már úgy sikerült, mint hogyha egy távoli part menti kis étteremben ettünk volna a férjemmel.

Itt kezdődtek azonban a problémák, hiszen találnom kellett egy olyan helyet itt Magyarországon, ahol megfelelő minőségű és biztonságos tintahal és egyéb tengeri herkentyűk, kagyló, rákok beszerezhetők, ha lehetőség van rá rendeléssel, hiszen egészen sok idő lenne számomra mindig szaladgálni ezekért az alapanyagokért. Az egyik nagyon kedves barátom javaslatára azonban felkerestem az ocean food oldalát, és azonnal tudtam, hogy meg is találtam a második kincset, ami a konyhámba fogja tudni varázsolni a tengerparti konyhát, még akkor is, ha egy lépést nem teszek otthonról. Az itt beszerzett alapanyagok frissek, jó ízűek, nagyságuk tökéletes, egyszóval az oceanfood.hu oldaláról bátran rendeljen bárki, aki egy kicsit is a tengerparti ízekre vágyik akár saját otthonában, akár éttermében. Biztosan nem fogja megbánni.