Januári meglepetés

Akik ismernek a tágabb és szűkebb ismerőseim körömben jól tudják, hogy nagyon szeretem embertársaimat. Tapasztalom saját magamon, hogy minél inkább halad az idő előre, annál inkább fontosabbak számomra az emberi kapcsolatok, különösen a családi kötelékek. Mindig szomorúsággal tölt el az a tény, hogy rohanó világunkban egyre kevesebb időt tudunk eltölteni egymással, mivel mindannyian folyamatos időhiánnyal küzdünk. Hogy miért? Erre annyi magyarázat van, ahányan tagjai vagyunk családunknak, no meg a baráti társaságunknak

Elsősorban a munka az, ami akadálya lehet a gyakori találkozásoknak. A sokféle munkakör és a változó munkaidő beosztás gördít először is akadályt az összejövetelek útjába. A nyolc óra munkaidő ugyanis nagyon változó időpontokban kezdődik és fejeződik be, Vannak ugyanis köztünk olyanok, akik délelőtt, vannak, akik délután, de vannak olyanok is, akik éjszaka kénytelenek dolgozni.

Amunkaidőbeosztások változatossága mellett nagyon változatos a családtagok érdeklődési köre, szabadidős tevékenysége. Nehéz tehát olyan időpontokat találni, ami mindenki számára ideális a találkozásra, de mindenki igyekszik a kompromisszumok megkötésére, különösen a születésnapok idején való találkozások érdekében.

Januárban nagymama születésnapja közeledtével már időben hozzáfogtunk a szervezéshez, mivel kerek évforduló megünneplésére készültünk. A mama nyolcvan éves lesz ebben az évben. Izgatottan készültünk, hiszen ezt szép, kerek életkort nagyon kevesen tudják egészségben megérni. Miután nem kevés egyeztetés után sikerült végre megegyeztünk az ünneplés időpontjában, már csak a megfelelő ajándék kiválasztása maradt hátra. Ismerve nagymama ízlését, azonnal tudtam, hogy személy szerint én az avon termékek ránctalanító krémjei közül fogok választani. Utólag csak megerősíteni tudom, hogy jól választottam, mert az öröm határtalan volt, amikor nagymama meglátta ünnepi meglepetését. Örülök, hogy erre az ajándékra esett a választásom.